Triumph onthult de nieuwe Thruxton en Thruxton R

28-10-2015

Triumph onthult de nieuwe Thruxton en Thruxton R. Authentiek en toch modern waardoor Triumph de Bonneville als 'herboren' omschrijft. In het kort: De legende is terug.

 • Triumph introduceert de geheel nieuwe 1200cc-Thruxton en -Thruxton R voor, beide met de fraaie, authentieke en toch moderne klassieke sportvormgeving van Triumph en alle wendbaarheid, prestaties, remvermogen en rijeigenschappen om de legendarische reputatie waar te maken.
 • Deze modellen worden aangedreven door de revolutionaire, 1200-cc krachtige 'Thruxton spec'-motor met een directe, opwindende vermogensafgifte, de onmiddellijke respons op het gas van Triumph's elektronische gasklepregeling van de nieuwe generatie en een werkelijk hemelse klank van de uitlaat.
 • Met een specifiek chassis en een volledig herziene vering voor verbluffende rijeigenschappen en wendbaarheid, en op de Thruxton R een hoogwaardigere specificatie van de voorzieningen die het rijden naar een hoger niveau tilt.
 • Zowel een indrukwekkende als imponerende evolutie van de legendarische Thruxton?racer met dezelfde 'plat-op-de-tank'-mentaliteit en hetzelfde gestroomlijnde sportsilhouet. Vormgegeven met stijlelementen van de klassieke Thruxtons uit de late jaren '60 en met een ongelooflijke aandacht voor details, inclusief een unieke fraaie, nieuwe vuldop in Monza-stijl.
 • De Bonneville ‘Thruxton’-racers zijn vernoemd naar de legendarische 500-mijls Thruxton-endurance-races en de Triumph-motoren die daarin domineerden en die voor het eerst een ronde met 100 mijl/uur reden op het Isle of Man. Deze motoren inspireerden een hele tienergeneratie van caféracers en custombouwers.
 • De Thruxton en Thruxton R zijn twee van de vijf boeiende motorfietsen in de nieuwe Bonneville-familie, die allemaal het 100% authentieke Bonneville-karakter vertonen met absoluut moderne functionaliteit en prestaties.

Van alle leden van de nieuwe Bonneville-familie moeten de nieuwe Triumph Thruxton en Thruxton R de grootste reputatie waar maken. Hun naam is ongeveer zo legendarisch als het maar zijn kan, zelfs voor een icoon als de Bonneville. In de jaren ’60 en ’70 was deze synoniem met het race-succes van Triumph over de hele wereld, en vooral in de Isle of Man TT, en de naam inspireerde een hele tienergeneratie van caféracers en custombouwers.

De geheel nieuwe Thruxton en Thruxton R zien er niet alleen uit of ze hun rol kunnen vervullen. Ook op de weg maken ze hun reputatie waar.

De adembenemende nieuwe Thruxton keert terug naar de oorspronkelijke prestaties van de caféracer, met alle kracht die wordt geleverd door de 1200-cc ‘Thruxton spec’-motor en de rijeigenschappen, wendbaarheid en functionaliteit die de fraaie, indrukwekkende en authentieke vormgeving evenaren.De meer eigentijdse Thruxton R is gewoonweg de spannendste en meest pure sportklassieker die er te koop is. Voortbouwend op de functionaliteit van de Thruxton is de Thruxton R uitgerust met hogere specificaties zoals Brembo monobloc-remklauwen, Showa Big Piston-voorvork, Öhlins-achtervering en Pirelli Diablo Rosso Corsa-banden. De legende is terug.

Samen passen hun compromisloze elegante en indrukwekkende lijnen volmaakt bij de kwaliteit van hun ontwerp, de details, de kracht en prestaties, en de geïntegreerde eigentijdse technologie in een opwindende, maar wendbare rijstijl.

Deze combinatie van een opvallende stijl, kippenvelprestaties en een ongeëvenaarde afkomst en karakter maken dat de nieuwe Thruxtons het echte werk zijn en de ultieme moderne klassieke caféracers zijn.

Nieuw 1200-cc ‘Thruxton spec’-motorblok
Het legendarische karakter van de Thruxton komt tot uiting in de krachtige Bonneville 1200-cc parallelle-twinmotor met 8 kleppen.

Dit geheel nieuwe blok met 'lage inertie - hoge prestaties' en zes versnellingen is voorzien van een lichtere krukas, een hogere compressie en een uniek luchtfilterhuis. Met de bijzonder nauwkeurige en directe respons op het gas van Triumph's nieuwe generatie elektronische gasklepregeling en voeding uit authentiek vormgegeven dubbele gasklephuizen levert de 'Thruxton spec'-motor op zijn top een robuust koppel van 112 Nm bij 4950 t/min – maar liefst 62% meer dan de vorige generatie.

Met de fraaie vormgeving en een zeer hoog niveau van afwerking en details bevatten het nieuwe blok, de uitlaat- en gasklephuizen verwijzingen naar de oorspronkelijke race?Thruxtons waarbij de eigentijdse componenten zorgvuldig zijn geïntegreerd om de authentieke look te behouden.

Achter het stijlvolle uiterlijk van de nieuwe 1200 cc-motor gaat een geavanceerd vloeistofkoelsysteem schuil, dat zorgvuldig geïntegreerd is voor een minimale visuele impact, maar wel bijdraagt aan een lagere emissie en een beter brandstofverbruik.


Het onmiskenbare geluid van een Britse twin
Een paar nieuwe dubbele, opwaarts gebogen omgekeerde-megafoonuitlaat geeft het donderende, volle basgeluid dat past bij de krachtige uitstraling en prestaties. Uitgevoerd in chroom op de Thruxton en in geborsteld RVS op de Thruxton R.

Dynamische rijeigenschappen
Het nieuwe chassis en de vering van de Thruxton dienen helemaal voor het strakke rijgedrag dat volledig past bij het uiterlijk van de caféracer. Met ergonomische sportelementen, clip?onstuur, volledig instelbare vering en een 17-inch voorwiel voor een verrassend bedieningsgemak en stuurvermogen, in combinatie met de kenmerkende rijeigenschappen van Triumph’s zoals neutraliteit, wendbaarheid en stabiliteit, levert de nieuwe Thruxton een werkelijk intens spannende rijervaring.

De nieuwe Thruxton R kan deze rijdynamiek van zijn sportgerichte focus alleen leveren dankzij geavanceerde componenten en instellingen.

Dat omvat onder meer:

 • Dubbele zwevende Brembo-schijven
 • Monobloc Brembo-raceremklauwen
 • Brembo-hoofdremcilinder
 • Volledig instelbare Showa Big Piston-voorvork uit de racesport
 • Volledig instelbare Öhlins dubbele achtervering
 • Pirelli Diablo Rosso Corsa-banden

Moderne functionaliteit
De nieuwe Thruxton en Thruxton R zijn uitgerust met een compleet scala aan technologische voorzieningen, die de berijder helpen met geavanceerde controle, veiligheid en volledig vertrouwen en die subtiel en compromisloos zijn geïntegreerd om de authentieke stijl en het karakter van een Bonneville te behouden.

Dat omvat onder meer:

ABS
Triumph’s variabele antiblokkeerremsysteem brengt controle van de Thruxton en Thruxton R op een nieuw niveau.

Elektronische gasklepregeling
Voor een betere respons op het gas, meer veiligheid en een beter gevoel.

Tractieregeling
Met behulp van de elektronische gasklepregeling optimaliseert het instelbare systeem voor tractieregeling de bediening van het indrukwekkende koppel van het Thruxton-blok.

Slipkoppeling
Dankzij de lichtere bediening van de koppeling rijd je niet alleen makkelijker, maar houd je het ook langer vol.

Rijmodi
Er kunnen drie rijmodi worden ingesteld die gekoppeld zijn aan de elektronische gasklepregeling: 'road', 'rain' en 'sport'. Deze bieden meer controle en veiligheid en, in de modus 'sport', een snellere respons op het gas.

LED-achterverlichting
In de klassiek geïnspireerde achterverlichting zijn LED's ingebouwd die zorgen voor een opvallend achterlichtpatroon en efficiënt stroomverbruik. Met een geïntegreerde kentekenplaatverlichting.

LED DRL-koplamp
Het allernieuwste in DRL (daytime running lights) is toegepast voor een duidelijk herkenbaar lichtpatroon en efficiënter stroomverbruik voor grotere duurzaamheid. (Indien toegestaan volgens plaatselijke wetgeving.)

USB-oplaadpunt
Een USB-oplaadpunt met aansluiting op het balhoofd zorgt dat de berijder essentiële apparaten kan opladen.

Startonderbreking
Geïntegreerde transponder in de contactsleutel.

Stijlvolle dubbele meters
Meters met talrijke functies (snelheids- en toerentalmeter) met fraaie 3D-weergave en intelligent geïntegreerd digitaal menusysteem.

De voornaamste functies zijn:

 • Instelling van rijmodus: 'road', 'rain' of 'sport'
 • Schakelstandindicator
 • Snelheidsmeter
 • Twee tripmeters
 • Onderhoudsindicator
 • Resterende actieradius
 • Brandstofpeil, gemiddelde en huidige snelheid
 • Mogelijkheid om tractieregeling en ABS-functies uit te schakelen
 • Klok

Bovendien kunnen berijders accessoires toevoegen die dan ook via het display te bedienen zijn. Inclusief handverwarming en cruise control (alleen op de Thruxton beschikbaar).

Stuurschakelaars
Nieuwe, elegante stuurschakelaars bieden controle met je vingertoppen voor eenvoudige toegang tot de belangrijkste functies op de nieuwe dubbele meter.

Vormgeving als caféracer
Met de duistere uitstraling en wendbaarheid van de oorspronkelijke Triumph-racers brengen de geheel nieuwe Thruxton en Thruxton R de moderne klassieke sportmotor op een nieuw niveau met strakkere lijnen en een imposante houding.

Fraaie details
Beide uitvoeringen zijn uitgerust met een unieke brandstoftank met een 'fliptop'-vuldop in Monza-stijl (voor het eerst op een moderne fabrieksmotor), een authentiek tweepersoonszadel en verrassende lichtgewicht aluminium spiegels aan de stuureinden, velgen en swingarm.

De Thruxton R heeft ook een scala aan details van nog hogere kwaliteit met een zadelkap in de bijpassende kleur, schitterende gepolijste kroonplaat, aluminium tankbeugel en blank geanodiseerde aluminium swingarm.

Kleuren
De Thruxton wordt geleverd in drie fraaie kleuren:

 • Jet Black
 • Pure White, met een zwarte streep over de tank
 • Competition Green, met een verrassende metallic gouden streep over de tank

De Thruxton R wordt geleverd in twee fraaie kleuren:

 • Diablo Red
 • Silver Ice

Je eigen Thruxton special vorm geven
De oorspronkelijke Thruxton-racers inspireerden een hele generatie no-nonsense, handgebouwde en unieke caféracers. Met de introductie van onze nieuwe reeks Bonneville-accessoires met meer dan 160 accessoires alleen al voor de Thruxton en Thruxton R is het voor motorrijders nog nooit zo gemakkelijk geweest om een eigen stijl te creëren. Hiertoe behoort een garage vol custom-geïnspireerde onderdelen, waaronder gesculptuurd kuipwerk voor de cockpit, uitlaten van Vance & Hines, een verwijderingsset voor het achterspatbord, een lager clip-onstuur en schitterende compacte richtingaanwijzers.

En om het nog makkelijker te maken, hebben we ook drie interessante 'inspiratiesets' samengesteld voor motorrijders die hun eigen custom willen ontwerpen of de set compleet door de dealer willen laten aanbrengen: van de complete Track Racer-set tot de Café Racer-set en de verrassende Thruxton R Performance-raceset.

De inspiratieset Track Racer
Als finishing touch voor de Thruxton of Thruxton R biedt de Track Racer-set een aantal accessoires die ontleend zijn aan de racecompetitie.

Dat omvat onder meer:

 • Gesculptuurd kuipwerk voor de cockpit
 • Zadelkap in passende kleur achter eenpersoonszadel (alleen voor Thruxton, want standaard voor Thruxton R)
 • Lager clip-onstuur
 • Achterspatbordverwijderingsset met compacte achterverlichting
 • Slip-ondempers van Vance & Hines
 • Leren tankbeschermer

De inspiratieset Café Racer
Hiermee krijgt de Thruxton of Thruxton R een complete caféracerstijl.

Dat omvat onder meer:

 • Achterspatbordverwijderingsset met compacte achterverlichting
 • Uitlaten van Vance & Hines
 • Zadelkap in passende kleur achter eenpersoonszadel (alleen voor Thruxton, want standaard voor Thruxton R)
 • De kenmerkende Triumph-tankrubbers
 • Leren tankbeschermer

Let op: de geluiddempers van Vance & Hines, de verwijderingssets voor het achterspatbord en de richtingaanwijzers zijn alleen verkrijgbaar waar dat wettelijk is toegestaan.

En voor de allereerste keer...

Performance-raceset voor de Thruxton R
In 2016 zullen wij een unieke Triumph-raceset uitsluitend voor de Thruxton R uitbrengen die speciaal is ontworpen en ontwikkeld voor gebruik in de competitie en races op gesloten circuits.

De Factory Race-set zal de standaardmotorprestaties op een nog hoger peil brengen, met nog meer kracht en koppel en een lager totaalgewicht.

Met meer prestaties, een betere wendbaarheid en meer traditie zijn de Bonneville Thruxton en Thruxton R het echte werk: moderne klassieke sportmotoren met een bijzonder authentieke caféracer-vormgeving, een a professioneel blok en rijeigenschappen waarmee ze hun legendarische reputatie waar maken. 
Opties

Lettergrootte:

Poll

Met de motor op vakantie?


Ja Nee

Contact

Vragen of opmerkingen? neem hier contact met ons op!

Motor Marktplein

Wilt u als dealer uw motoren aanbieden via het Motor-Marktplein dan kunt u zich hier aanmelden

KW - PK

KW
PK