BMW Motorrad breidt beschikbaarheid ABS Pro uit. ABS-bochtenfunctie ook achteraf leverbaar voor S 1000 RR

01-10-2015

De introductie van ABS Pro voor de BMW HP4 in oktober 2014 is een fraai voorbeeld van de voortdurende verfijning van het BMW Motorrad ABS. Het betreft een extra functie die het blokkeren van de wielen voorkomt tijdens hard remmen in een bocht. Het was een primeur op supersportbike en sinds juni 2015 is ABS Pro een fabrieksoptie voor de nieuwe BMW S 1000 XR. Nu is het ook leverbaar voor andere modellen, als uitvloeisel van de ‘Safety 360°’-strategie.BMW heeft de uitrol voor andere modellen van BMW Motorrad sinds augustus dit jaar opgepakt. Toen lanceerde het ABS Pro voor de BMW R 1200 GS en de BMW R 1200 GS Adventure (als optie af fabriek en voor montage achteraf). En sindsdien is ABS Pro standaard aan boord van de BMW K 1600 GT/GTL.

Per oktober start de levering voor de BMW S 1000 RR als optie voor montage achteraf, voor de modeljaren 2012 tot en met 2014. Binnenkort volgen de modeljaren 2015 en 2016, en dan gekoppeld aan de ‘Race’-rijmodus. In deze positie tolereert ABS Pro een zeer schuine hellingshoek in bochten en een zeer hoge remdruk, voordat ABS ingrijpt. Het is de meest extreme modus in vergelijking met de minder tolerante standen ‘Rain’ en ‘Sport’.

Risico schuiver verminderd.

Bij de ontwikkeling van de ABS Pro-functie is nadrukkelijk gekeken naar rijden op de openbare weg. De functie voorkomt het blokkeren van de wielen als de motor schuin hangt. Vooral in panieksituaties kan dit het risico van een schuiver flink verminderen. ABS Pro maakt optimale benutting van de remkracht mogelijk zonder dat de motor uit balans raakt of zich opricht, zowel bij het ingaan van de bocht als in de bocht.

ABS Pro is nu leverbaar voor de volgende BMW Motorrad modellen: 
Opties

Lettergrootte:

Poll

Met de motor op vakantie?


Ja Nee

Contact

Vragen of opmerkingen? neem hier contact met ons op!

Motor Marktplein

Wilt u als dealer uw motoren aanbieden via het Motor-Marktplein dan kunt u zich hier aanmelden

KW - PK

KW
PK