WSBK inspireert de Kawasaki ZX-10R

10-09-2015

Geïnspireerd door WSBK coureurs Rea en Sykes: De 2016 Kawasaki Ninja ZX-10R. In de World Superbike is Kawasaki toonaangevend. De ervaring en knowhow die in het WSBK opgedaan is, was de inspiratiebron voor een geheel nieuwe Ninja ZX-10R voor 2016. Veel updates zijn rechtstreeks afkomstig van het succesvolle Kawasaki Racing Team.

In 2013 was het Tom Sykes die voor Kawasaki de WSBK-titel veroverde, dit jaar is het Kawasaki coureur Jonathan Rea die in de Superbike oppermachtig is. Van deze unieke kennis is gebruik gemaakt om de 2016 Ninja ZX-10R op talloze punten aan te passen.

Uiterlijk is dat bijvoorbeeld te zien aan de subtiele, maar uiterst effectieve, wijzigingen aan de stroomlijn. Andere modificaties vallen in eerste instantie niet direct op, maar zijn voor de rijder wel duidelijk merkbaar. Zoals een ingrijpende upgrade van de vering en demping en de toepassing de meest hoogwaardige remmen. Allemaal technologieën die regelrecht uit het World Superbike afstammen.

In dat licht gezien is de nieuwe ‘’Get Closer’’ slogan die voor de Ninja ZX-10R gebruikt wordt heel toepasselijk. Binnenkort kunnen motorjournalisten uit de hele wereld kennis gaan maken met de nieuwe Ninja ZX-10R. In oktober vindt namelijk al de persconferentie van de ZX-10R in Barcelona plaats, waarbij ook het Kawasaki Racing Team van de partij zal zijn.

Projectleider Yoshimoto Matsuda daarover: ‘’Het gaat hierbij niet om een volkomen nieuw ontwikkeld model, zoals de huidige Ninja ZX-10R dat bij zijn introductie was’’ legt hij uit. ‘’Bij het nieuwe 2016 model hebben we de focus vooral gelegd op maximale performance en nog verder doorontwikkelde technologieën. En we zijn trots op het resultaat. De nieuwe Kawasaki Ninja ZX-10R biedt een grote stap voorwaarts qua handling en performance. Daarnaast is het de perfecte basis om de rijder met de meest geavanceerde technische middelen te ondersteunen en diverse andere innovaties te introduceren.’’

‘’Met de input van Jonathan Rea en Tom Sykes hebben we de meest competitieve, meest krachtige en best sturende Ninja ZX-10R ooit kunnen ontwikkelen. Een motor die zich niet allen uitstekend thuis voelt op het circuit, maar ook probleemloos dagelijks gebruikt kan worden.’’

Meer informatie over de 2016 Kawasaki Ninja ZX-10R volgt 8 oktober aanstaande.
Opties

Lettergrootte:

Poll

Met de motor op vakantie?


Ja Nee

Contact

Vragen of opmerkingen? neem hier contact met ons op!

Motor Marktplein

Wilt u als dealer uw motoren aanbieden via het Motor-Marktplein dan kunt u zich hier aanmelden

KW - PK

KW
PK