Davy Pootjes test het strand van Den Haag voor Red Bull Knock Out

22-08-2015

Den Haag, 21 augustus 2015 – Davy Pootjes scheurde deze week op het strand van Den Haag (Scheveningen). De plek waar over precies 100 dagen Red Bull Knock Out plaatsvindt. De 17-jarige motocrosser rijdt dit seizoen in de MX2-klasse en kijkt er naar uit om mee te doen aan de grootste beach cross ter wereld die voor het laatste werd georganiseerd in 2008.

 “Ik wil al heel lang mee doen. Maar de vorige edities was ik te jong en mocht het nog niet. Ik stond toen aan de zijlijn te kijken, wat ook al heel leuk was. Maar dit jaar mag ik eindelijk zelf van start. Ik heb er dus eigenlijk al zeven jaar op gewacht”, vertelt Davy.

Voor Davy Pootjes wordt het wel een ander soort wedstrijd dan hij gewend is: “Ik rijd nu vooral GP’s, die duren 30 minuten + twee rondjes. En daar is de baan maar twee minuten lang. Bij de Red Bull Knock Out is die ronde veel langer. Tijdens GP’s staan er daarnaast natuurlijk maar 30 riders aan de start. Bij Red Bull Knock Out doen er in totaal 1500 mee, dus dat is een groot verschil. Maar ik heb er echt super veel zin in.”

Red Bull Knock Out wordt georganiseerd in samenwerking met de KNMV (Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging), KTM, Kärcher en de Gemeente Den Haag. Op zaterdag 28 november krijgen alle deelnemende motocrossers de mogelijkheid om zich te kwalificeren voor de halve finale en finale die op zondag 29 november plaatsvindt. 

Voor meer informatie ga naar www.redbullknockout.nl
Opties

Lettergrootte:

Poll

Met de motor op vakantie?


Ja Nee

Contact

Vragen of opmerkingen? neem hier contact met ons op!

Motor Marktplein

Wilt u als dealer uw motoren aanbieden via het Motor-Marktplein dan kunt u zich hier aanmelden

KW - PK

KW
PK