KTM Ready to race in Silverstone: aankondiging RC Cup 'World Final'

19-08-2015

De beste KTM RC CUP rijders ter wereld strijden op Silverstone. KTM organiseert in oktober een internationale finale race op circuit Silverstone voor de beste vijf rijders van de nationale RC CUP series. Dertig rijders van over de hele wereld ontvangen een uitnodiging voor deze finale race.

  • World Final georganiseerd tijdens de Silverstone British Superbikes op 2-4 oktober
  • Finale voor de beste 5 KTM RC CUP racers per land: Finland, Duitsland, Nederland, Mexico, Amerika en het Verenigd Koninkrijk.
  • De winnaar wint coaching van de Red Bull KTM Ajo Moto3 rijders en een nieuwe KTM RC390

Sinds de release van de KTM RC 390 heeft de motor zich niet alleen bewezen als veelzijdige en bekwaambare wegmotor. Ook de circuit performance van deze Supersport is bewezen door het gebruik van een breed scala aan KTM PowerParts en volledig instelbare WP Suspension. Zo is de betaalbare ‘CUP’ racer tot stand gekomen.

Op de startgrid van de RC CUP staan identieke machines die READY TO RACE en klaar zijn voor de strijd in Duitsland, Nederland, Mexico, Amerika en het Verenigd Koninkrijk en in de toekomst ook in Finland en Zuid-Korea. Een gelijke strijd met concurrerende en verstelbare motoren. De jonge racers krijgen coaching op hoog niveau en strijden op top level. De RC Cup helpt rijders in hun race carrière tot het volgende niveau te brengen.

KTM is READY TO RACE en biedt de top vijf (afgeleid van de stand op 30 september 2015 met een maximum leeftijd van 22 jaar) een kans op deelname in de WERELD FINALE. De finale vindt plaats tijdens het British Superbike Championship op Silverstone op 2-5 oktober 2015.

De KTM RC CUP rijders kunnen in de wereld finale tonen wie de beste racer is op een Grand Prix circuit. Daarnaast biedt KTM ook fantastische prijzen aan alle 30 deelnemers. De winnaar krijgt een standaard KTM RC 390 en een één-op-één coach sessie met Red Bull KTM Ajo rijders Miguel Oliveira en Brad Binder. De rijder die als tweede finished ontvangt een leen RC Cup motor voor volgend seizoen plus een coach sessie van een Factory KTM Moto3 rijder. De volgende geplaatsten rijders ontvangen vouchers van verschillende partners, zoals Akrapovic, Metzeler en Motorex.

Alex Hofman, voormalig MotoGP rijder en KTM testrijder, zal de briefing verzorgen gedurende het hele weekend. De deelnemers van de wereld finale delen de startgrid met deelnemers van de Santander Consumer Finance KTM British Junior Cup. Wel worden de scores apart berekend en krijgt de Wereld Finale een uitslag los van het nationale RC Cup kampioenschap. Alle machines moeten voldoen aan de technische eisen van de KTM Factory serie regels, inclusief Metzeler M7RR banden. Het is voor rijders van buiten het Verenigd Koninkrijk toegestaan om met stickers van eigen sponsoren te rijden.

Meer informatie over de RC Cup en de wereld finale vind je op www.ktmrccup.com
Opties

Lettergrootte:

Poll

Met de motor op vakantie?


Ja Nee

Contact

Vragen of opmerkingen? neem hier contact met ons op!

Motor Marktplein

Wilt u als dealer uw motoren aanbieden via het Motor-Marktplein dan kunt u zich hier aanmelden

KW - PK

KW
PK