Waarschuwingsborden flitsers verdwijnen van snelweg

11-08-2015

Het openbaar ministerie meldt op haar website dat de borden om ons te waarschuwen voor extra snelheidscontroles langs de weg gaan verdwijnen. Volgens het OM schieten ze hun doel voorbij omdat het dikwijls voorkomt dat de borden er nog staan terwijl de extra controles al lang niet meer nodig zijn of niet meer worden uitgevoerd. De borden om te waarschuwen voor trajectcontroles blijven wel gewoon bestaan.

In het verleden zijn in opdracht van het OM zogenaamde mottoborden geplaatst langs wegen waar extra werd gehandhaafd op snelheid. De locaties zijn destijds in samenspraak met de wegbeheerder en de politie bepaald. Het bestand aan borden is sindsdien vrij statisch geweest ondanks het feit dat veel wegen nadien anders zijn ingericht, waardoor extra controles overbodig werden. Er is daarom niet altijd meer een relatie tussen wegen waarop de borden staan en waar extra wordt gecontroleerd.

In overleg met de wegbeheerders is daarom gekeken welke van deze borden nog actueel zijn. Daarbij heeft het OM het aanbod gedaan om de borden over te dragen aan de wegbeheerder, die beter op de hoogte is van de actuele situatie van de weg en de toegevoegde waarde van zo’n bord beter kan bepalen. Het OM heeft daarmee niet langer het beheer en onderhoud van die borden.

Wegbeheerders hebben in 2014 het aanbod gekregen om de borden over te nemen. Van de 1157 borden worden 207 borden overgenomen. De rest wordt op dit moment verwijderd. De borden die trajectcontrole aankondigen horen bij de systemen en blijven staan. Daar wordt 24/7 gehandhaafd en wordt als extra service aangekondigd waar de controle begint. Rijkswaterstaat neemt geen mottoborden over, dus al deze borden langs de snelwegen verdwijnen. Een beperkt aantal gemeenten (onder andere Maastricht, Den Bosch, Rotterdam, Zwolle en Almelo) verspreid door het land neemt de borden (deels) over.

Bron: om.nl
Foto: om.nl

 
Opties

Lettergrootte:

Poll

Met de motor op vakantie?


Ja Nee

Contact

Vragen of opmerkingen? neem hier contact met ons op!

Motor Marktplein

Wilt u als dealer uw motoren aanbieden via het Motor-Marktplein dan kunt u zich hier aanmelden

KW - PK

KW
PK