KTM RC390 Cup: Schotman ook winnaar op TT-circuit

10-08-2015

Tijdens de Superbike IDM wedstrijden op het TT Circuit Assen reden de Duitse ADAC Junior Cup en de Nederlandse KTM RC Cup een gezamenlijke wedstrijd welke wederom eindigde in een overwinning voor Robert Schotman.

Tijdens de beide kwalificatietrainingen lieten de Nederlandse en Belgische rijders, 21 in getal, al zien goed mee te kunnen met de 25 Duitse rijders. Robert Schotman, Sasha de Vits, Joep Overbeeke en Finn de Bruin klasseerden zich bij de beste zes. De pole ging echter naar de Duitser Dirk Geiger die een halve seconde sneller was dan Robert Schotman. De derde startplaats was ook voor een Duitse rijder in de persoon van Toni Erhard. De Vits, Overbeeke en De Bruin vormden met zijn drieën de tweede startrij. Djim Ulrich, Glenn van Straalen en Bram Lambrechts waren vanuit “Nederlands” oogpunt de nummers vijf tot en met zeven.

Wedstrijddag
Op zondagmiddag om iets over drie uur ging het licht op groen en vertrokken de 46 rijd(st)ers voor hun wedstrijd over 12 ronden op het TT Circuit Assen wat ook wel “de Kathedraal van de motorsport” genoemd wordt. Het werd een waar spektakelstuk waarvan zowel rijders als publiek volop genoten. Bij de eerste doorkomst werd het totale veld aangevoerd door Schotman, gevolgd door twee Duitse rijders, Overbeeke en De Bruin.

In de tweede ronde wist Schotman met in zijn kielzog Geiger, Erhard en Overbeeke een gaatje te slaan naar de rest van het grote veld. Overal op baan volop gevechten om de posities in niet zelden groepen van tien of meer rijders. Halverwege de race moest Overbeeke, na een foutje, het leidende trio laten gaan en hij viel terug naar de tweede groep met daarin De Bruin, Ulrich en De Vits. Schotman deed vooraan constant het kopwerk maar kon zijn beide Duitse concurrenten niet uit wiel rijden. In de tiende ronde nam Geiger het initiatief over van onze landgenoot maar die bleef, samen met Erhard slim in het wiel.

Dit was ook de volgorde bij het ingaan van de laatste ronde. In deze laatste ronde toonde Schotman weer eens zijn slimheid en hij passeerde als eerste de finishvlag voor Geiger en Erhard. Het gevecht achter dit trio besliste De Bruin in zijn voordeel op de voet gevolgd door Overbeeke.

Podium
De Bruin en Overbeeke mochten met Schotman mee naar het Nederlandse podium voor de junioren. Ulrich greep met de vierde plaats net naast het podium en datzelfde gold voor De Vits die ook nog in de groep met de Bruin en Overbeeke zaten. Op wat grotere achterstand wist Glenn van Straalen een gevecht met o.a. Lambrechts te winnen waardoor hij op de zesde plaats in het Nederlandse klassement terecht kwam. Lambrechts werd zevende en daarmee beste senior rijder. Lambrechts kreeg op het senior podium gezelschap van Dennis van Melzen en Ferry van der Zalm.
Opties

Lettergrootte:

Poll

Met de motor op vakantie?


Ja Nee

Contact

Vragen of opmerkingen? neem hier contact met ons op!

Motor Marktplein

Wilt u als dealer uw motoren aanbieden via het Motor-Marktplein dan kunt u zich hier aanmelden

KW - PK

KW
PK