Succesvolle shakedown test KTM 690 DUKE BATTLE

05-08-2015

Op de bekende omloop van Terlaemen gelegen nabij het Belgische Zolder werden in het weekend van 11 en 12 juli, tijdens de Battle of the Lowlands, ook een tweetal wedstrijden gereden om de European Supermono Cup. In deze races zagen we het debuut van de KTM 690 DUKE R als shakedown test van de KTM 690 DUKE BATTLE. De KTM 690 DUKE BATTLE wordt volgend raceseizoen als nieuwe cup geïntroduceerd.

Arie Vos had voor deze gelegenheid de helm weer uit de wilgen gehaald en liet vanaf de eerste meters zien nog steeds zeer snel te zijn. De originele KTM 690 Duke R was omgebouwd met een READY TO RACE racing kit. Het robuuste vermogen van de 690 Duke R in combinatie met een racing kit staat garant voor snelheid.

Tijdens de training liet Vos al zien dat er met de DUKE beslist hard gestuurd kan worden en met een tijd van 1’44.863 werd een derde startplaats bemachtigd. Lukas Wimmer en Jerry van de Bunt waren de nummers één en twee uit de training. Maar op deze KTM kon Vos zicht uitstekend meten met de rest van het veld.

Ook in beide races liet Vos zien dat er met hem nog steeds niet te spotten viel. Zoals verwacht reden Wimmer en van de Bunt in race één direct weg bij het veld. Maar daarachter ontstond een leuk gevecht tussen Arie vos op de KTM 690 DUKE R en de Oostenrijker Joseph Frauenschutz. De twee wisselden regelmatig van positie, maar op de meet wist de geslepen Vos de Oostenrijker terug te wijzen.

In de tweede race zagen we, voor wat betreft het gevecht om de eerste twee plaatsen eenzelfde beeld als in de eerste race. Vos probeerde nog even bij het duo Wimmer en van de Bunt te blijven, maar moest uiteindelijk lossen. Door die snelle openingsronden had Vos al een aardige voorsprong opgebouwd op de nummer vier, Frauenschutz. De Ossenaar had echter geen zin om alleen te blijven rijden en liet zich, ook om het publiek te vermaken, terugzakken tot bij de Oostenrijker om opnieuw het gevecht aan te gaan.

Ook nu besliste Vos dat duel in zijn voordeel. Door het uitvallen van Jerry van de Bunt viel hem daarmee zelfs de tweede plaats ten deel. Vos liet op deze manier zien dat de KTM 690 Duke R naast een hele fijne straatmotor ook een motorfiets is waarmee heel hard op een circuit gereden kan worden.

690 DUKE BATTLE

690 DUKE BATTLE – Betaalbaar racen op hoog niveau. De 690 Duke R heeft een machtig eencilinderblok en een licht en compact rijwielgedeelte: rauwer en puurder kan niet. Met een sensationele wendbaarheid, een indrukwekkend vermogen en een agressieve styling waar geen andere naked bike aan kan tippen.

De 690 Duke R is met zijn robuuste vermogen een mooie upgrade van de RC390. De RC Cup is de basis van het racen, een perfecte opstap. De 690 DUKE BATTLE gaat een stap verder. Het blijft een cup waarbij alle motorblokken aan elkaar gelijk zijn en het een betaalbare klasse binnen de motorsport is. De rijders mogen wel gebruik maken van slicks, regenbanden en bandenwarmers, daarnaast rijden ze met volledig instelbare vering. Deelname aan de 690 DUKE BATTLE is vanaf 16 jaar.

In 2016 gaat de 690 DUKE BATTLE van start. In de aanloop naar het nieuwe raceseizoen zullen er in 2015 nog verschillende opstapdagen plaatsvinden. Heb je interesse? Stuur dan een mailtje naar info@ktmcup.nl. Blijf op de hoogte via www.ktmrccup.nl 
Opties

Lettergrootte:

Poll

Met de motor op vakantie?


Ja Nee

Contact

Vragen of opmerkingen? neem hier contact met ons op!

Motor Marktplein

Wilt u als dealer uw motoren aanbieden via het Motor-Marktplein dan kunt u zich hier aanmelden

KW - PK

KW
PK