E-Mobility Tours in Europa Gedomineerd Door Zero Motorcycles

12-07-2015

Zero Motorcycles, wereldleider in elektrische motorfietsen, heeft bekendgemaakt dat twee van haar klanten twee verschillende e-mobility tours gewonnen hebben. De tours vonden plaats in Juni en deden samen 5 landen aan. Zero rijder Jan van Manen, eigenaar van duurzaam adviesbureau De Drie Bronnen, won de Hansa Green Tour door de kleinste ‘Carbon Footprint’ te maken met zijn Zero SR. Christian Jog, sinds jaren voorstander van elektrische voertuigen, reed een indrukwekkende 2500 km gedurende de WAVE tour, en behaalde de eerste plaats in de E-bike categorie. Jog scoorde punten met zijn Zero SR ZF11.4 op het gebied van reikwijdte, gemakkelijk laden en snelheid en wist zo de jury de overtuigen. 

De WAVE (World Advanced Vehicle Expedition) Trophy is wereldwijd een van de grootste elektrische voertuigen rally’s en had dit jaar 90 deelnemers. De tour is 2500 km lang en wordt in negen dagen uitgereden, van het oosten van Duitsland tot de Bergen in Noord-Italië. Er deden drie elektrische Zero motorfietsen mee. De Hansa Green Tour is een internationale tour voor ondernemers die duurzame energie willen promoten. De tour ging van start in Assen in Nederland en eindigde op het Deense eiland Samsø. Deelnemers aan de Hansa Green Tour proberen de afstand van ongeveer 900 kilometer op een zo duurzaam mogelijke manier af te leggen. Jan van Manen’s Zero was de eerste elektrische motorfiets die meedeed aan de tour. 

Tijdens de Hansa tour werden zowel snelwegen als binnenwegen gereden. Van Manen laadde zijn Zero met een snellader tijdens stops onderweg. “Ondanks de bijna 1000 kilometer die we moesten afleggen in drie dagen was ik helemaal niet moe van het rijden op mijn Zero SR”. De 64 kWh aan elektriciteit die is verbruikt door de Zero kost ongeveer 22 euro, wat vele malen efficienter is dan traditionele brandstofmotoren. Christian Jog reed voor de WAVE maar liefst 3200 kilometer in 10 dagen tijd. “De Zero SR heeft de tour gemakkelijk en zonder problemen uitgereden”, aldus Jog.  

 
Opties

Lettergrootte:

Poll

Met de motor op vakantie?


Ja Nee

Contact

Vragen of opmerkingen? neem hier contact met ons op!

Motor Marktplein

Wilt u als dealer uw motoren aanbieden via het Motor-Marktplein dan kunt u zich hier aanmelden

KW - PK

KW
PK