BMW Motorrad introduceert dynamic brake light.

04-07-2015

BMW Motorrad introduceert dynamic brake light. Deze veiligheidsfeature waarschuwt achterliggend verkeer als de bestuurder van de BMW Motorrad extra hard remt of een noodstop maakt. Dynamic brake light is optioneel verkrijgbaar in combinatie met ABS Pro en is beschikbaar voor een zestal BMW modellen van modeljaar 2016.

Dynamic brake light maakt onderdeel uit van BMW’s veiligheidsoffensief ‘Safety 360°’. Dankzij deze innovatieve functie – die vooralsnog alleen in Europa wordt aangeboden – knippert het remlicht met een frequentie van 5 Hz (dus 5 keer per seconde) als de motorfiets bij snelheden boven de 50 km/u zeer hard remt of een noodstop maakt. Als de motorfiets tot stilstand komt, worden ook de knipperlichten (gevarenlichten) geactiveerd. Die gaan pas uit als vervolgens weer een snelheid van 20 km/u wordt bereikt.

Fabrieksoptie.
BMW Motorrad levert dynamic brake light als fabrieksoptie in combinatie met ABS Pro (in combinatie met de optie ‘Ride Modes Pro’) voor de BMW R 1200 GS, BMW R 1200 GS Adventure en BMW S 1000 XR van modeljaar 2016. De BMW K 1600 GT, BMW K 1600 GTL en BMW K 1600 GTL Exclusive zijn standaard voorzien van deze veiligheidsvoorziening.

ABS Pro.
In vergelijking met het reguliere ABS-systeem biedt ABS Pro meer veiligheid bij het remmen in bochten, omdat ABS Pro is ontwikkeld om perfect te functioneren tijdens overhellen. Zelfs bij een zeer abrupte remingreep voorkomt ABS Pro dat de wielen blokkeren. Daarmee zet BMW Motorrad nieuwe maatstaven op het gebied van stabiliteit en remvertraging in bochten.
Opties

Lettergrootte:

Poll

Met de motor op vakantie?


Ja Nee

Contact

Vragen of opmerkingen? neem hier contact met ons op!

Motor Marktplein

Wilt u als dealer uw motoren aanbieden via het Motor-Marktplein dan kunt u zich hier aanmelden

KW - PK

KW
PK