KTM RC390 Cup: Schotman glorieus winnaar op de Nürburgring

16-06-2015

Robert Schotman is zondagochtend op de Nürburgring winnaar geworden van de gecombineerde Duits-Nederlandse KTM RC 390 Cup wedstrijd. De Nederlander was een klasse apart en pakte een afgetekende overwinning.

Trainingen:
Robert Schotman was in de beide kwalificatietrainingen op zaterdag het snelst. Tijdens de eerste kwalificatietraining was de baan nog nat wat leidde tot de nodige voorzichtigheid bij de rijders. In de middagtraining was de baan volledig droog en kon er door de dames en heren vol gas gegeven worden. De Nederlandse en Belgische deelnemers aan de KTM RC390 cup lieten daarin zien niet onder te doen voor de Duitse talenten. Schotman reed zoals gezegd naar de pole maar ook Djim Ulrich met een prima vierde, Joep Overbeeke met een zevende en Dennis van Melzen met een tiende startplaats stonden er lekker bij.

Race:
Schotman vertrok van pole maar kende geen geweldige start. Het 46 rijders tellende veld kwam als een grote mierenhoop op de hele scherpe eerste bocht af en het was de vraag of het daar allemaal goed zou gaan.

Helaas bleek dat niet het geval voor onder andere Djim Ulrich en Finn de Bruin die in het gedrang aangetikt werden en onderuit gingen. Voor beiden was de wedstrijd daarmee al snel voorbij. Schotman zat ook in het gedrang en verloor diverse plaatsen maar kwam gelukkig wel goed door die eerste bocht.

In het vervolg van die eerste ronde wist Schotman al weer op te schuiven naar plaats twee om een ronde later als leider door te komen. De Nederlander sloeg vervolgens snel een gaatje en bouwde dat in de rest van de wedstrijd uit tot een voorsprong van ruim 7 seconden bij het vallen van de zwart-wit geblokte vlag. Een prima overwinning voor onze landgenoot die ook voor het kampioenschap goede zaken deed doordat zowel Ulrich en De Bruin door de genoemde valpartijen in de eerste bocht geen punten wisten te scoren.

Achter Schotman streden Bram Lambrechts, Joep Overbeeke en Milan Merckelbach een verbeten strijd uit om de plaatsen zeven, acht en negen in deze combinatiewedstrijd. Lambrechts wist die strijd op de meet in zijn voordeel te beslissen maar het verschil van 0,036 seconde met Overbeeke was met het blote oog nauwelijks waarneembaar. Merkelbach finishte een kleine seconde achter Overbeeke als negende. Lambrechts was met die zevende plaats ook de beste senior terwijl Schotman, Overbeeke en Merckelbach het podium van de junioren mochten betreden.

Bibi Damen deed het met een elfde plaats overall in de wedstrijd ook uitstekend en ze miste helaas voor haar maar net het juniorenpodium. Naast Lambrechts mochten ook Jeroen van de Vijfeijke en Daniel Ferrera Fernandez als tweede en derde senior nog plaatsnemen op het podium.

Helaas zagen we tijdens de race ook diverse valpartijen. Van Nederlandse zijde haalden naast De Bruin en Ulrich ook Dennis van Melzen, Ryan Vos en Aris Dees het einde van de race niet.
Opties

Lettergrootte:

Poll

Met de motor op vakantie?


Ja Nee

Contact

Vragen of opmerkingen? neem hier contact met ons op!

Motor Marktplein

Wilt u als dealer uw motoren aanbieden via het Motor-Marktplein dan kunt u zich hier aanmelden

KW - PK

KW
PK