De nieuwe Kawasaki KX450F: kracht en macht!

02-06-2015

Winnen is het enige waar het om draait als het om racen gaat. Deze focus op prestatie is terug te vinden in ieder detail van de nieuwe Kawasaki KX450F. De 2016 uitvoering is voorzien van de allernieuwste technologieën, maar met behoud van alle eigenschappen die Kawasaki de afgelopen 40 jaar tot het ultieme motocrossmerk hebben gemaakt. Met 32 AMA Supercross titels – meer dan enig ander merk – staat de KX terecht bekend als de motor van kampioenen.

Prestaties

De nieuwe KX450F is uitgerust met een aanzienlijk lichter blok en frame, waardoor dit model maar liefst 3,4kg lichter geworden is. Dit resulteert in nog scherper sturen, nog betere prestaties, een optimale rijpositie en meer dominantie in de MX1 klasse. Naast het lagere gewicht zijn ook de cilinderkop, inlaatkleppen, nokkenas timing en uitlaat aangepast. Dit alles maakt de 2016 Kawasaki KX450F nog krachtiger en soepeler.

Elektronica

De nieuwe KX450F is voorzien van de laatste ontwikkelingen op elektronisch gebied; launch control, plug and play stekkers met verschillende injectie settings en een motormanagement waarvan de mapping op iedere baan in te stellen is. Met de handzame KX FI Calibration Kit (optioneel) kan iedere rijder bovendien de brandstofinjectie net zo nauwkeurig instellen als de Kawasaki fabrieksrijders zelf.

Instellingen

Dankzij het viervoudig instelbare stuur en de tweevoudig verstelbare voetsteunen, is de rijpositie eenvoudig in te stellen op het postuur van iedere rijder. Naast het opmerkelijk slanke en lichte frame, valt ook de race-ready SFF-Air TAC voorvork op. Deze lichtgewicht aluminium vork maakt gebruik van exclusieve metalen, zoals titanium en alumite, voor een ultra-lage wrijving en een ongekend soepele werking. Terwijl de dikke 49 mm binnenpoten voor een enorme stijfheid zorgen. De voorvork is bovendien eenvoudig over een zeer breed gebied in te stellen. Ideaal om de settings tussen twee manches snel aan te passen. De grote 270 mm wave remschijven zijn perfect te doseren en beschikken over een sublieme remkracht.

Fabrieksmachine

De nieuwe KX450F straalt uit dat deze direct van de fabrieksracers afgeleid is. Dat komt onder andere door de nieuwe, slanke kappen. Door de radiateurs onder een andere hoek te plaatsen zijn zelfs de radiateurkappen zijn smaller uitgevoerd. Het zadel en de tank zijn nog vlakker geworden en lopen vrijwel naadloos in elkaar over voor nog meer bewegingsvrijheid.

Styling

De agressieve styling geeft de KX450F een meer compact uiterlijk, wat onderstreept wordt door het fabrieksteam design en de graphics. Zwarte alumite velgen, zwarte vorkbeschermers en groene details zorgen voor de direct herkenbare Kawasaki look. Die kenmerkende stijl is ook terug te vinden in details als de fabrieksgroene alumite afwerking van de vering verstellers en andere groene onderdelen van het blok. En betreft de leverbare kleuren: iedere rijder die een beetje verstand van motorcross heeft weet toch dat groen de enige optie is!
Opties

Lettergrootte:

Poll

Met de motor op vakantie?


Ja Nee

Contact

Vragen of opmerkingen? neem hier contact met ons op!

Motor Marktplein

Wilt u als dealer uw motoren aanbieden via het Motor-Marktplein dan kunt u zich hier aanmelden

KW - PK

KW
PK