KTM RC390 Cup: Schotman wint spannende race in Assen

02-06-2015

De KTM RC390 Cup was afgelopen weekend te gast bij de 36e editie van de Ducati Clubrace op het TT Circuit Assen. Zaterdag werden er twee kwalificaties verreden en zondag stond er een wedstrijd over negen ronden op het programma.

Kwalificaties
Op zaterdag kregen de KTM RC390 Cup coureurs een nat TT Circuit Assen voorgeschoteld tijdens de kwalificaties. Niemand minder dan mede organisator Arie Vos - dit weekend eenmalig als gastrijder meerijdend - was onder de moeilijke omstandigheden het snelst en wist met een snelste ronde van 2’30.340 de pole voor zich op te eisen voor Robert Schotman en Djim Ulrich.

Race
Met enige vertraging konden de KTM RC390 coureurs zondagmiddag op een droog TT Circuit Assen beginnen aan de race die vanwege oponthoud eerder op de dag ingekort werd van negen naar zeven ronden.

Bij de start was het Schotman die vanaf de tweede plaats op de grid het snelst weg was en na de eerste ronde als leider doorkwam gevolgd door de twee gastrijders Koen Meuffels, Vos en Ulrich. In de daarop volgende ronden maakten Schotman, Vos en Meuffels een waar spektakel stuk van door constant van positie te wisselen. Achter het drietal reed Ulrich de eerste ronden een eenzame race.

Terwijl de drie koplopers afstand namen van de rest van het veld kreeg Ulrich in de vijfde ronde bezoek aan het achterwiel van Sasha de Vis en Maximilian Sohnius. In de laatste ronden was het niet alleen spannend wie als winnaar over de finish zou komen, het werd ook spannend vanwege de lichte regen die voor witte vlaggen zorgden. Gelukkig ondervonden de coureurs er niet echt hinder van en was het de meervoudig Dutch Supersport en Superbike kampioen Vos die met miniem verschil als winnaar de finishlijn passeerde gevolgd door Schotman en Meuffels.

Op ruim twaalf seconden achter het drietal was het vervolgens De Vits die de strijd om de vierde plaats in zijn voordeel wist te beslissen door 0,004 seconde voor Sohinus en 0,008 seconden voor Ulrich de eindstreep te passeren. De zesde plaats ging naar Joep Overbeeke gevolgd door Glenn van Straalen, Finn de Bruin. Randy van Hees sloot zondagmiddag de top tien.

Podiums
Na afloop van de race trokken Vos en Meuffels zich terug uit de uitslag waardoor het podium gevormd werd door Schotman, De Vits en Sohinus. Van Hees werd door het terugtrekken van Vos en Meuffels winnaar van de senioren klasse. Dennis van Melzen (tweede) en Bram Lambrechts (derde) mochten na afloop met Van Hees mee naar het podium.
Opties

Lettergrootte:

Poll

Met de motor op vakantie?


Ja Nee

Contact

Vragen of opmerkingen? neem hier contact met ons op!

Motor Marktplein

Wilt u als dealer uw motoren aanbieden via het Motor-Marktplein dan kunt u zich hier aanmelden

KW - PK

KW
PK