BMW Motorrad 'Concept 101' - Het gevoel van totale vrijheid.

24-05-2015

BMW Motorrad presenteert een nieuw en adembenemend studiemodel met de naam ‘Concept 101’. De sensationele tweewieler debuteert tijdens het vermaarde Concorso d’Eleganza Villa d’Este aan het Comomeer. Hier pronken auto’s en motorfietsen uit het verleden en heden en daarmee is het concours het ideale decor voor de ‘Concept 101’ met als basis het zescilinder blok van de BMW K1600.

“De Concept 101 vormt een nieuw hoofdstuk in ons boek vol studiemodellen. Dit is onze interpretatie van een ultieme cruiser voor eindeloze, lege wegen vermengd met de droom van vrijheid en onafhankelijkheid. Dit is hoe wij ‘American touring’ zien. Niet eerder hebben we een soortgelijk studiemodel ontwikkeld, zo elegant, krachtig en luxueus”, verklaart Edgar Henrich, Hoofd BMW Motorrad Design.

De naam ‘Concept 101’ verwijst naar de motorinhoud van ongeveer 101 kubieke inch, de Amerikaanse maatvoering voor de motorinhoud die bij ons op 1.649 cc uitkomt. De zes-in-lijn biedt overvloedige trekkracht, wat bij gasgeven meteen het gevoel van vrijheid en luxe oproept. Het getal 101 staat ook voor Highway 101 die niet ver van Designworks loopt, een tot de BMW Group behorende ontwerpstudio in Californië waar de conceptbike is geboren.

‘Bagger’.
De exclusieve zescilinder biedt uitbundige prestaties en heeft volop karakter om elke rit onvergetelijk te maken. “Zo speciaal dat de kans bestaat dat de berijder gewoonweg vergeet waar hij naartoe wilde”, zegt Ola Stenegard, Hoofd Vehicle Design BMW Motorrad. De motor is BMW’s interpretatie van een ‘bagger’. Dat is een exclusieve custombike zoals die in de Verenigde Staten bijzonder populair is. Het langgerekte en gestroomlijnde silhouet springt in het oog en BMW’s concept heeft de typische druppelvorm die zo kenmerkend is voor ‘baggers’, inclusief een hoge, imposante voorzijde.

Door twee kleurenvlakken, horizontaal gescheiden, oogt de motorfiets laag. Dat wordt versterkt door het kleurverloop: het motorblok en de onderzijde zijn donker, de hogere delen van de motor zijn lichter van kleur.

Harnas.
Afwerkingsdetails van geborsteld aluminium en de geïntegreerde koplamp geven de motor een eigen gezicht. Over de volle lengte loopt een lijn van geborsteld aluminium. De twee zijpanelen omvatten de voorzijde als een beschermend harnas. Een uitlaat aan beide kanten, elk met drie pijpen, maakt er voor buitenstaanders geen geheim van hoeveel cilinders er aan het werk zijn en tot welke prestaties de “Concept 101” in staat is. Wie het niet meteen ziet, zal het zeker horen.

Aan de achterzijde valt het donkere deel op dat bestaat uit twee rijen met LEDs voor de verlichting. De vorm doet meteen denken aan de klassieke cruisers maar knipoogt ook nadrukkelijk naar het hightech karakter.

Met de hand.
Elk detail van de “Concept 101” weerspiegelt kracht, flair en exclusiviteit. Zoals de zilverkleurige afwerking van de zijpanelen en koffers in licht en donker zilver. De lijn tussen beide kleurvlakken is met de hand gemaakt. De onderzijde van de motorfiets is voorzien van carbon-delen met een zijdeachtige glans. Het zadel is aan de zijkanten afgewerkt met fraai zwart leer met een fijn profiel, terwijl het zitvlak is afgewerkt met geperforeerd zwart leer. Een subtiele bruine strip vormt de grens tussen beide delen.

De motorfiets is gebouwd door Roland Sands samen met het BMW Motorrad designteam. Beide partijen werken al een heel aantal jaren samen. De “Concept 101” is door Roland Sands in elkaar gezet waarbij onderdelen uiterst nauwkeurig met de hand zijn vervaardigd. Zowel de materialen als het ontwerp zijn state-of-the-art. Ze onderstrepen BMW Motorrads ambitie om precisie en emotie samen te smelten tot één unieke concept bike. Een motorfiets die zijn berijder het gevoel van totale vrijheid biedt.
Opties

Lettergrootte:

Poll

Met de motor op vakantie?


Ja Nee

Contact

Vragen of opmerkingen? neem hier contact met ons op!

Motor Marktplein

Wilt u als dealer uw motoren aanbieden via het Motor-Marktplein dan kunt u zich hier aanmelden

KW - PK

KW
PK