Vespa-fabrikant breidt uit met complete serie stijlvolle e-bikes

18-11-2015

  • Wi-Bike e-bike vanaf 2016 in leverbaar in verschillende uitvoeringen
  • Piaggio introduceert compleet nieuwe Liberty en Medley high-wheel modellen
  • Vespa viert 70ste verjaardag met exclusieve 'Vespa 70' uitvoeringen

Breda, november 2015 – Met vier productierijpe uitvoeringen van de Wi-Bike introduceert de fabrikant van Vespa vandaag in Milaan een complete serie moderne, stijlvolle e-bikes die vanaf 2016 in ons land te koop is. Naast deze absolute wereldprimeur zet Vespa haar 70ste verjaardag in 2016 aan met een serie exclusieve 'Vespa 70' uitvoeringen. Piaggio presenteert vandaag op de EICMA in Milaan met de Medley een compleet nieuw high-wheel model en brengt tevens de compleet nieuwe Liberty.

Wi-Bike: moderne hightech e-bike in vier varianten

Het grootste nieuws in Milaan is zondermeer de Wi-Bike, een compleet nieuwe serie e-bikes van de fabrikant van Vespa die veel verder gaan dan enkel elektrische ondersteuning. De Wi-Bike, die in vier in vorm en functie uiteenlopende uitvoeringen beschikbaar wordt, wordt aangedreven door een 250W-350W elektromotor met 50 Nm aan koppel. De motor is zeer compact en ontworpen om naadloos op te gaan in het frame. Maar het is met name het hele aandrijfpakket (motor, batterij en bedieningsdisplay) van de Wi-Bike dat zich onderscheidt door hoogwaardige technologie en de veelheid aan functies. Het display is contactloos en springt automatisch aan wanneer het in de buurt van de Wi-Bike komt. Bovendien functioneert het als een elektronische sleutel, waarbij de Wi-Bike zonder het display onbruikbaar is. De 400 Wh lithium-ion batterij – met een grote actieradius – is netjes onder het zadel achter de verticale buis van het frame weggewerkt. De Wi-Bike is voorzien van een GPS/GSM-module die functioneert als satelliet antidiefstalsysteem en als element om data naar de batterij en terug te sturen. Verder heeft de Wi-Bike een geëvolueerde versie van het PMP multimediaplatform waarmee een smartphone via Bluetooth met de e-bike kan worden gekoppeld. De Wi-Bike wordt vanaf begin 2016 in de Benelux leverbaar in vier in design en functie verschillende uitvoeringen, via een speciaal Wi-Bike dealernetwerk.

Vespa: al 70 jaar een begrip

Ander nieuws van Vespa op de EICMA in Milaan is de serie exclusieve 'Vespa 70' modellen. Het legendarische Italiaanse merk viert in 2016 haar 70ste verjaardag met speciale, elegante 'Vespa 70' uitvoeringen voor het complete modelprogramma, van de Primavera tot aan de GTS en PX. In alle gevallen wordt de Vespa 70 uitgevoerd in de exclusieve kleur 'Azzurro 70' met velgen in een speciale kleur, een compleet nieuw donkerbruin zadel met in kleur en materiaal bijpassende topbox en Vespa 70-emblemen. Deze modellen zullen rond de verjaardag van Vespa (23 april) leverbaar zijn. De Primavera 'Vespa 70' zal ook in 25km uitvoering leverbaar worden.

Nieuwe generatie Piaggio Liberty

Piaggio presenteert in Milaan onder andere een compleet nieuwe generatie Liberty. Onderscheidende elementen van de nieuwe Piaggio Liberty zijn naast de bekende grote wielen (nu 16 inch) en het nieuwe design ondermeer de nieuwe generatie iGet-motoren (50, 125 en 150cc), standaard ABS voor de 125 en 150cc versies, de grotere afmetingen en een verhoogd comfort door het nieuwe zadel en de extra ruimte op voetplank. Andere Liberty-highlights zijn het digitale instrumentarium, LED dagrijverlichting en meer ruimte voor het opbergen van spulletjes. De nieuwe Piaggio Liberty wordt direct na het sluiten van de EICMA leverbaar.

Piaggio Medley: een nieuwe mix van stijl, technologie kwaliteit

Met de Medley introduceert Piaggio op de EICMA een voor het merk compleet nieuwe scooter, eveneens in het high-wheel-segment. De Medley combineert de voordelen van een wendbare lichtgewicht (slechts 135 kg) scooter met de technologie, prestaties, afmetingen en het comfort van een elegante highwheeler. De lage zit op het smalle zadel onderstreept de intentie van Piaggio om met de Medley een comfortabele, toegankelijke motorscooter te lanceren met maximale controle, ook bij lage snelheden. De Piaggio Medley wordt vanaf het voorjaar in ons land leverbaar met een keuze uit twee nieuwe-generatie iGet-motoren (125 en 150cc) met vierkleppentechnologie, waterkoeling en een 'Start & Stop' systeem.
Opties

Lettergrootte:

Poll

Met de motor op vakantie?


Ja Nee

Contact

Vragen of opmerkingen? neem hier contact met ons op!

Motor Marktplein

Wilt u als dealer uw motoren aanbieden via het Motor-Marktplein dan kunt u zich hier aanmelden

KW - PK

KW
PK