Nieuw verkooprecord voor Ducati

12-11-2015

Borgo Panigale (Bologna, Italië), november 2015 – Ducati Motor Holding blijft groeien en heeft nu - voor het eerst in de historie - de 50.000 motorverkopen per jaar barrière doorbroken. Dit bijzondere resultaat werd op 10 november behaald. Tijdens dezelfde dag vorig jaar had Ducati 40.650 motoren verkocht, wat toen ook een record was voor de in Bologna gevestigde motorfabrikant.

Ook in Nederland en België kent Ducati een sterke groei. In Nederland werden er 26,8% meer Ducati’s verkocht vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. In absolute aantallen is het Italiaanse merk zelfs het snelst groeiende Europese motormerk in Nederland. In totaal werden er 110 Ducati’s meer verkocht in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, waarmee het totaal nieuw verkochte Ducati’s in Nederland op 521 komt.

In België groeide Ducati nog harder met een totaal van 44,6% meer verkochte Ducati’s vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Er werden 240 Ducati’s meer verkocht dan vorig jaar, waarmee het merk uit Bologna het snelst groeiende motormerk in België is van de top-8 bestverkopende motorfabrikanten. Het totaal aantal verkochte en geregistreerde Ducati’s komt hiermee op 778 in België. Na het behalen van deze grote prestatie, maakt het bedrijf zich nu op om de belangrijkste nieuwe producten voor 2016 te onthullen, een jaar waarin zoals al eerder aangekondigd, negen nieuwe modellen worden geïntroduceerd.

Om een nog grotere betrokkenheid van de Ducati Community te verzekeren, zal de ”Ducati World Première 2016” live worden gestreamd op maandag 16 november om 16.30 uur. Van 17 november (de dag die gereserveerd staat voor de pers) tot en met zondag 22 november zullen alle laatste modellen van Ducati te zien zijn op de EICMA 2015, de internationale motorfietsen beurs die wordt gehouden in het Trade Fair beursgebouw in Rho-Milan.

“Het bereiken van 50.000 motorverkopen is een grote prestatie voor Ducati”, aldus Claudio Domenicali, CEO van Ducati Motor Holding . “Groei is niet een doel op zich, maar eerder een indicator van klanttevredenheid met betrekking tot zowel de motoren als de algehele kwaliteit van ons werk. Het is een resultaat waar we erg trots op zijn, die onze inspanningen beloont en bevestigt dat we de juiste strategie volgen. Het komt ook voort uit de voortdurende productinnovatie, vergaande geografische uitbreiding en inspanningen om nog dichterbij de Ducatisti community te komen. Het resultaat is ook positief voor de EICMA 2015, waar we zeven compleet nieuwe motoren zullen presenteren. Samen met de Monster 1200 R en een ander nieuw model die verwacht wordt aan het einde van het jaar, komt het totaal op niet minder dan negen nieuwe motoren voor 2016.

Op maandag 16 november zal Milaan ook gastheer zijn van de Ducati World Première, een live-stream evenement dat duizenden enthousiastelingen van over de hele wereld zal aantrekken. Het evenement zal de titel “More than Red: Black, Wild and Pop” dragen. Drie woorden die de nieuwe horizon van Ducati inluiden – en een entree naar drie nieuwe werelden.”
Opties

Lettergrootte:

Poll

Met de motor op vakantie?


Ja Nee

Contact

Vragen of opmerkingen? neem hier contact met ons op!

Motor Marktplein

Wilt u als dealer uw motoren aanbieden via het Motor-Marktplein dan kunt u zich hier aanmelden

KW - PK

KW
PK