NIEUW: Triumph Tiger 800 XRT en XCA

30-04-2015

Of avontuurlijk motorrijden voor jou nou bestaat uit vele kilometers aan bochtige routes of dat je het landschap het liefst vanaf een onverharde ondergrond wil gaan ontdekken, de nieuwe Triumph Tiger 800 XCA en XRT zijn er de ultieme Adventure motorfietsen voor. De Tiger 800-range wordt aan de bovenzijde aangevuld met de XCA en XRT, die de lat van het adventure-segment nog een stuk hoger leggen. Standaard zijn beide modellen uitgerust met een breed scala aan extra’s om de perfecte partner bij elke motoravontuur te zijn.

Deze nieuwe uitvoeringen van de Tiger 800’s delen de laatste evolutie van het krachtige Triumph 800cc triple motorblok, met maar liefst 95 pk aan topvermogen. Kenmerkend ook voor de nieuwe generarie van de Tiger 800- range is dat zij tot 17% zuiniger zijn geworden, waardoor je maximaal een enorme 435 kilometer kunt rijden op één tank. Het nieuwe motorblok werd in een herzien frame geplaatst en is gekoppeld aan een overdaad aan rijdergerichte technologieën, waaronder een ride-by-wire gashendel voor een betere respons en rijeigenschappen, drie schakelbare riding modes en schakelbare ABS en traction control standaard. Met de komst van de Tiger 800 XRT en XCA legt Triumph de lat in het Aventure segment weer een stuk hoger.

TIGER 800 XRT

Voor rijders die willen ontdekken wat er zich afspeelt achter de verre horizon, is er de nieuwe Tiger 800 XRT die een compleet nieuwe kijk op het begrip ‘afstand’ geeft. Met een verbeterde ergonomie en een standaard comfortpakket, inclusief verwarmd rijder- en passagierszadel plus standaard verwarmde handvatten, is de Tiger 800XRT ontwikkeld en verfijnd om duizenden kilometers aan rijplezier en opwindend motorrijden te leveren. De 95 pk sterke driecilinder en het verbeterde rijwielgedeelte combineren een altijd boeiende motorrit met de mogelijkheid om de prestaties aan te passen aan de omstandigheden door de keuze voor de drie rijmodi van de Tiger XRT. Daarbij garanderen het gegoten aluminium 19 inch voorwiel en 17 inch achterwiel uitstekende rijeigenschappen voor de Tiger XRT.

De uitrustingsniveaus zijn uiterst compleet doorontwikkeld, met de behoeften van de moderne toer- en adventure rijder als uitgangspunt. De XRT heeft cruise control, een geavanceerde boordcomputer, een verstelbare ruit en handkappen als standaard uitrusting, perfect om elke kilometer nog gemakkelijker af te leggen. Om de echte kilometervreters nog beter te helpen, zorgde de Triumph-engineers voor de mogelijkheid van gebruik van een aantal extra accessoires zoals navigatie, verwarmde kleding of het opladen van mobiele apparatuur. Hiertoe is de Tiger 800 XRT uitgerust met een grotere alternator, waardoor extra apparatuur kan worden gevoed zonder nadelen voor het elektrische systeem van de motorfiets zelf. Ter verdere versterking van de toereigenschappen van de Tiger 800 XRT, zijn LED mistlampen standaard en is de Tiger al voorzien van bevestigingsbeugels om de optionele Expedition kofferset te monteren.

TIGER 800 XCA

Voor degenen die graag een beetje meer buiten de gebaande paden treden, is er de nieuwe Tiger 800 XCA als topmodel van de Tiger XC-familie. Ok de XCA is voorzien van het robuuste driecilinderblok met 95 pk en het ride-by-wire gashendel van de meer straatgerichte Tigers, maar dan verder uitgebreid met een groot aantal offroad gerichte functies. Hoogtepunt daarvan is de WP vering voor en achter. Die geven zowel het voor-  als het achterwiel een langere veerweg, zodat ruig terrein geen enkele belemmering meer vormt. Details zoals verwarmde handvatten, een verwarmd rijders- en passagierszadel, CNC gefreesde voetsteunen, een grotere dynamo voor accessoires en standaard LED-mistlampen completeren het premium-gehalte van de XCA. Tenslotte is de XCA standaard uitgerust met aluminium bevestigingsbeugels voor de optionele Expedition koffers en zijn er maar liefst drie extra 12 V aansluitingen om de adventure-uitrusting compleet te maken. 

Overzicht

  • De Tiger 800-range wordt aan de bovenzijde aangevuld met de XCA en XRT, die de lat van het adventure-segment nog een stuk hoger leggen.
  • De XRT sluit nog meer aan bij de behoefte van op touring gerichte rijders waar de XCA nog meer biedt aan de off-road rijders.
  • De XRT en DE XCA voeren de range aan boven de XCx en XRx uitvoeringen en bieden vooral meer op het gebied van comfort.
  • Een krachtigere dynamo geeft meer dan voldoende vermogen om de standaard gemonteerde verwarmde zadels, verwarmde handvatten, mistlampen en de drie 12V aansluitingen te voorzien van stroom.
  • Nieuwe kleurstellingen, Intense Orange voor de XRT en Matt Khaki Green voor de XCA.
  • Beide modellen zijn standaard al voorzien van bevestigingsbeugels voor de optionele aluminium Expedition kofferset.Opties

Lettergrootte:

Poll

Met de motor op vakantie?


Ja Nee

Contact

Vragen of opmerkingen? neem hier contact met ons op!

Motor Marktplein

Wilt u als dealer uw motoren aanbieden via het Motor-Marktplein dan kunt u zich hier aanmelden

KW - PK

KW
PK