Primeur! G-mac Glide helm test: Betaalbaar comfortabel

11-10-2013

Brikkels staat overal voor open en zo werden wij benaderd door de importeur van Hyosung en Quadro of wij ook niet eens helm wilden testen. Weer een nieuwe uitdaging met een nieuw merk en bovendien de primeur! Ditmaal hebben wij te maken met het merk: G-mac.

G-mac wordt in Monaco getest en ontworpen, zo zijn er al verschillende modellen op de markt gebracht en was de voorloper van deze systeemhelm de G-mac Concept.

Het design, over smaak valt niet te twisten!
Dit is toch eigenlijk het eerste waar je naar kijkt als je een helm koopt, want niemand wil met een helm rondrijden die er niet uit ziet. Maar eigenlijk is de pasvorm veel belangrijker, hier kom ik later op terug. Wanneer ik dit model voor het eerst in m’n handen kreeg, viel me op dat het een strak design heeft zonder poespas. En de G-mac Glide is in verschillende kleuren verkrijgbaar; zwart, mat zwart, wit en ‘safety yellow’.

De ventilatie is bij de Glide dik in orde. Zo heb je ventilatie bij je kin, welke te sluiten is met een knopje aan de voorkant. De topventilatie is te bedienen door 2 vrij grote sliders welke overigens wel een beetje fragiel aanvoelen. Tenslotte heb je aan de achterkant nog een ventilatiekanaal waardoor alle ‘warme’ lucht kan worden afgevoerd. Ook beschik je over een zonnevizier die je kunt bedienen door een snelklik systeem. Het is een prettig zonnevizier die je ogen een stuk rust geven, maar alles blijft goed en helder zichtbaar. Ook geeft deze helm je de gelegenheid om helemaal zonder vizier te rijden, we hebben namelijk te maken met een systeemhelm. De hele voorkant kun je omhoog klappen d.m.v. de knop die onderaan bij je kin voorop de helm zit. Dit is ideaal wanneer je op een warme dag stilstaat voor een stoplicht of wanneer je onderweg even snel iets wilt eten of drinken. Je zou het ook kunnen doen terwijl je door de stad rijdt, maar wij van Brikkels adviseren om altijd met een ‘gesloten’ helm te rijden. Dit is en blijft nou eenmaal veiliger.

De pasvorm
Vanaf het moment dat ik de G-mac Glide op mijn hoofd zette, voelde deze gelijk goed. Al is er naar mijn mening bij de oren iets teveel ruimte over gehouden, maar dat is een detail. De binnenkant is ingelegd met zachte wangkussentjes en de volledige binnenvoering is los te halen om te wassen. Dat de helm zo comfortabel voelt is mede te danken aan zijn gewicht: 1500 gram (maat M).  Het vizier zelf is voorzien van een anit-kras laag en is in meerdere posities te zetten. Als laatste hebben we nog de sluiting. De G-mac is voorzien van een snelsluiting, waar ik persoonlijk toch liever een DD-sluiting heb. 

Het geluid
Ik was aangenaam verrast door de hoeveelheid of beter gezegd hoe weinig geluid je om je oren krijgt. In het onderste gedeelte van de helm is er minder geluid dan bovenin. Dit doordat je onderin ook nog een kinband hebt waardoor de helm zo goed als afgesloten is. Je hebt bovenin de helm meer geluid doordat de uitsparing bij de oren wat ruim is en daardoor niet optimaal aangesloten voelt. Al met al maakt de G-mac Glide niet extreem veel geluid, desalniettemin adviseren wij wel met oordopjes te rijden, dit geldt voor alle helmen.

Conclusie
De G-mac Glide is een goede helm met zijn ECER 22 – 05 keurmerk, uitstekend voor motorscooter rijders en voor de beginnende bestuurder binnen het A1 rijbewijs. De helm is met een prijs van 119.95 dan ook gefocust op dit segment. Tevens heeft dit model al standaard pinlock voorbereiding (extra 30 euro), dit is wel aan te raden want anders beslaat het vizier wanneer je geen rijwind hebt.  Dus voor niet al teveel geld heb je een zeer complete helm, waarmee je veilig op weg kunt.

Tekst: Jeroen

Foto's: Brikkels

 

 
Opties

Lettergrootte:

Poll

Met de motor op vakantie?


Ja Nee

Contact

Vragen of opmerkingen? neem hier contact met ons op!

Motor Marktplein

Wilt u als dealer uw motoren aanbieden via het Motor-Marktplein dan kunt u zich hier aanmelden

KW - PK

KW
PK