YAMAHA steunt MX2 teams met de nieuwe YZ250F

08-04-2015

Net als voorgaande jaren sponsort Yamaha Motor Europe, branche Nederland ook dit jaar twee motocrossteams. Bij de selectie hiervan heeft het motormerk met de drie gekruiste stemvorken vooral gekeken naar het talent. 


Het KEMEA YAMAHA Yamalube MX team onder leiding van de Belgische teammanager Marnicq Bervoets kan ook dit jaar weer op de steun rekenen van Yamaha. De 45-jarige voormalige Grand Prix crosser runt voor het vierde jaar dit team. Het KEMEA YAMAHA Yamalube MX team , dat als officieel Yamaha MX2 team wordt beschouwd, heeft als coureurs de Belg Brent Vandoninck en de Fransman Benoit Paturel. 

Voor de rijders is dit het eerste jaar dat ze een volledig Grand Prix seizoen zullen gaan rijden. Bervoets: “Vooral voor de Belgische coureur Brent Vandoninck is dit een grote uitdaging en ik ben blij dat hij van Yamaha de kans krijgt om mee te mogen strijden op het allerhoogste niveau. Beide coureurs hebben nog veel te leren, maar het ligt in de lijn der verwachtingen dat ze dit seizoen in de top tien kunnen finishen. In 2016 willen we dan gaan voor de podiumplaatsen. Na het harde werk afgelopen winter ben ik ervan overtuigd dat we samen dit jaar mooie resultaten zullen boeken.”

Benoit Paturel is een jong talent. In 2013 werd hij tweede in het Frans kampioenschap MX2. In 2014 had hij de pech dat hij een zware schouderblessure opliep waardoor hij lange tijd uit de running was. Ondanks deze blessure pakte hij toch de derde plaats in het eindklassement. Na een lange revalidatie is hij nu klaar voor de Grand Prix. Zijn specialiteit is het rijden op de harde banen, maar hij wil zich ook meer gaan profileren op de zandcircuits. Daarom heeft hij, als onderdeel van het trainingsprogramma, deelgenomen aan diverse wedstrijden in Nederland en België.

Brent Vandoninck is met zijn 19 jaar één van de nieuwelingen die dit jaar zijn geluk zal gaan beproeven in de Grand Prix. Hij deed vier jaar ervaring op in het EK motocross waarbij hij vorig jaar als derde eindigde in het eindklassement. Zijn specialiteit is het rijden op de zandcircuits waar hij rekent op een top vijf klassering. “Ik wil dit seizoen veel ervaring opdoen in de Grand Prix MX2 klasse en in elke wedstrijd zo hoog mogelijk finishen. Ik heb in de afgelopen wintermaanden heel veel getraind en weet dat ik klaar ben voor het grote werk. Toen ik de kans van teammanager Marnicq Bervoets kreeg om dit jaar al van start te gaan in de GP’s, was dit een droom die werkelijkheid werd”. 

Damon Graulus zou aanvankelijk dit seizoen aan alle wereldkampioenschap wedstrijden in de MX2 klasse gaan deelnemen. Maar na twee WK wedstrijden besloot hij in overleg met teammanager Marnicq Bervoets om een stapje terug te doen. De reden hiervoor was dat hij niet het gewenste niveau kon halen om voor een hoge klassering in deze zwaar bevochten motocross klasse te gaan. De 20-jarige coureur uit Vossem zal nu gaan deelnemen aan het Europees kampioenschap MX2 om daar voor de titel te gaan. Daarnaast zal de Belgische rijder van start gaan in enkele Europese Grand Prix wedstrijden om zo ervaring op te doen. 

Naast het KEMEA YAMAHA Yamalube MX team heeft Yamaha Motor Europe, brache Nederland ook haar oog laten vallen op Nancy van de Ven. Nancy van de Ven is met haar 17 jaar al een grote topper in het dames motocross. De Yamaha coureur uit Vlissingen begint aan haar derde MX2 seizoen. Haar eerste schreden in de motocross zette ze in 2010, toen ze begon in de 85cc kleine wielen, waarna in 2012 de overstap volgde naar de 85cc grote wielen. Een jaar later nam ze deel aan de 125cc. Tevens ging ze van start in het FIM Women's Motocross World Championship 2014 waarin ze als vijfde eindigde. Dat deze prestaties niet onopgemerkt zijn gebleven blijkt wel dat ze is opgenomen in de KNMV selectiegroep. Om haar doel te verwezenlijken beschikt ze dit jaar over professionele begeleiding in de vorm van een vaste monteur en een trainer. Dit tweetal zorgt ervoor dat zowel Nancy als de motor in een zo goed mogelijke conditie aan de start verschijnen, zodat ze met plezier naar de gestelde doelen toe kan werken.


Ook dit jaar gaat ze weer van start, in dit geval met een snelle Yamaha YZ250F waarmee ze een serieuze gooi wil gaan doen naar de wereldtitel bij de vrouwen. Ondanks haar jonge leeftijd weet ze wat ze wil. “De dames motocross is nog steeds ondergewaardeerd. Daarom ben ik blij dat ik van Yamaha de steun krijg. Iedereen kijkt alleen maar naar de verrichtingen van de mannen. Maar wij moeten er veel harder voor werken om een goede prestatie neer te zetten. Wij trainen net zo hard als de mannen, maar krijgen niet de aandacht die we eigenlijk verdienen. Maar dit jaar wil ik voor het wereldkampioenschap gaan. We hebben helaas maar zes wedstrijden dus ik moet in elke wedstrijd goed zien te scoren. Daarnaast heb ik compensatie gekregen van de KNMV waardoor ik ook kan deelnemen aan het ONK motocross MX2.”
Opties

Lettergrootte:

Poll

Met de motor op vakantie?


Ja Nee

Contact

Vragen of opmerkingen? neem hier contact met ons op!

Motor Marktplein

Wilt u als dealer uw motoren aanbieden via het Motor-Marktplein dan kunt u zich hier aanmelden

KW - PK

KW
PK