Eerste dag KTM RC Cup goed verlopen

26-03-2015

Op het Spaanse circuit van Cartagena is gister de start gemaakt van het nieuwe wegrace seizoen 2015. De nieuwe KTM RC Cup motoren werden woensdag uit de kratten gehaald. Alle rijders stonden vandaag te popelen om aan hun eerste trainingsrondjes te gaan rijden. Onder toeziend oog van wegrace coach Joey Litjens die de coureurs dit seizoen zal gaan begeleiden werden de eerste rondjes gereden. Onder de coureurs zijn naast enkele ervaren coureurs ook veel nieuwelingen. 

Na afloop van de eerste dag keek Eldert Mulder, product manager van KTM, met een tevreden gevoel terug. "Gelukkig is alles goed verlopen met uitzondering van enkele kleine opstap perikelen. Je zag overal blije gezichten en de coureurs waren blij om eindelijk van start konden gaan. Voor de meer ervaren coureurs was het weer even wennen om te racen. En de nieuwelingen hebben we het nodige advies gegeven. Cartagena is een mooi glooiend circuit waar ze veel ervaring kunnen opdoen. Belangrijkste advies wat we de rijders gaven is om vooral geen gekke dingen te gaan doen. Het belangrijkste voor hun is om weer heelhuids terug te keren naar de pits. Zelf wilde ik ook graag mee rijden maar daar is maar daar is helaas weinig van terecht gekomen. Maar dat is het minst belangrijke vandaag. Als ik al die blije gezichten zie kan mijn dag niet meer stuk. Ook Arie Vos heeft een training mee gereden om enkele jongens wat aanwijzingen te geven en te kijken hoe de er werd gereden. Na afloop konden ze met hun vragen bij deze oud wegracekampioen terecht. En dat is ook de opzet van de KTM RC Cup. Plezier hebben in het racen". 

Veringsspecialist 

Ook voor KTM veringspecialist Ronald Hoenselaar was er genoeg werk te verrichten. De technicus die normaal werkzaam is op de ontwikkelingsafdeling van KTM Oostenrijk keek tevreden terug. "Mijn taak is het afstellen van de KTM RC Cup motoren. Voorafgaande aan de eerste wedstrijd heb ik in Malden alle motoren voorzien met een passende vering voor de coureur. Er zijn nogal wat gewichtsverschillen tussen de rijders en daar heb ik vooraf aan gewerkt. Op elke motorfiets moest een passende vering worden gemaakt. Nu ben ik hier om de fijne afstelling voor de rijders te realiseren. Nu beseft men ook echt wat de vering doet nu ze aan het rijden zijn. Iedereen heeft mijn persoonlijke aandacht gekregen en ik heb al hun vragen kunnen beantwoorden. Het is mooi om te zien dat het allemaal goed gegaan. Dat maakt mij blij als ze tevreden naar mij komen". 

Laatbloeier 

Een van de nieuwe coureurs in de KTM RC Cup is de 32-jarige Day Bon. Vorig jaar behaalde hij zijn rijbewijs en nam een keer deel aan het circuit rijden. "Ik was meteen verslaafd aan het rijden op een circuit. Toen ik hoorde dat de KTM RC Cup van start ging heb ik mij hier voor ingeschreven. Dit wilde ik ook wel eens meemaken. Belangrijkste voor mij was het feit dat dit een mooie en betaalbare opstapklasse is. Ik rijdt hier met hele jonge jongens mee maar ook oudere rijders, Morgen zijn de kwalificatie trainingen maar daar wil ik niet teveel aan gaan denken. De KTM RC390 is een perfecte motorfiets die gemakkelijk te rijden is en je voelt je er vlug op thuis. Het gaat niet zo snel als een echte racer en daarom is dit de perfecte opstapklasse. Vandaag ging het buitengewoon goed en ik moet heel eerlijk zeggen dat het rijden mij enorm is mee gevallen. Het circuit is uitdagend met hele snelle bochten maar ook langzame. Maar ook de verschillende meetings met Joey Litjens waren zeer leerzaam. Hij legt alles heel duidelijk uit hoe je en bocht moet aansnijden en waar je op moet letten. Ondanks het feit dat ik een laatbloeier ben kan ik niet wachten hoe het morgen gaat. Ik heb er zin in". 
Opties

Lettergrootte:

Poll

Met de motor op vakantie?


Ja Nee

Contact

Vragen of opmerkingen? neem hier contact met ons op!

Motor Marktplein

Wilt u als dealer uw motoren aanbieden via het Motor-Marktplein dan kunt u zich hier aanmelden

KW - PK

KW
PK