Jongeren springen massaal op de motor! Motorrijden weer populair

26-02-2015

Brikkels is de website voor de jonge/beginnende motorrijder en het zal jullie dan ook niet verbazen dat het volgende nieuwsbericht ons als muziek in de oren klinkt.

Er zijn vorig jaar veel meer jongeren geslaagd voor hun motorrijbewijs dan het jaar ervoor. Afgelopen jaar zijn er namelijk 4036 jongeren tussen de 20 en 23 jaar geslaagd ten opzichte van 2581 het jaar daarvoor. Dit blijkt uit cijfers die nu.nl van BOVAG en de MOTORBEURS Utrecht heeft ontvangen.

Wij van Brikkels roepen al jaren dat het gevoel van motorrijden uniek is en dat dit iets is wat je absoluut niet wilt missen. Daarnaast is het ook te verklaren door de aanpassing van de regels voor het behalen van je motorrijbewijs (lees ook ons kopje rijbewijsinformatie). Waar je al 18- en 19-jarige examen mag doen voor een motorfiets met maximaal 125cc en 11 kW vermogen, mag je als 20- jarigen direct voor je A2 rijbewijs en een motorfiets besturen met 35kW.

Volgens BOVAG hebben de tieners hun examen uitgesteld tot hun 20ste zodat ze direct op een zwaardere motorfiets mogen rijden.

Tevens is het totaal aantal motorijbewijzen ook gestegen ten opzichte van 2013! Volgens mij kan er vandaag geen beter nieuws online komen met de start van het motorseizoen tijdens de 4-daagse MOTORBEURS in Utrecht!

Mocht je net geslaagd zijn voor je motorrijbewijs of alvast op zoek zijn naar een motor tijdens je rijlessen, bekijk dan ook onze motortest verslagen.  
Opties

Lettergrootte:

Poll

Met de motor op vakantie?


Ja Nee

Contact

Vragen of opmerkingen? neem hier contact met ons op!

Motor Marktplein

Wilt u als dealer uw motoren aanbieden via het Motor-Marktplein dan kunt u zich hier aanmelden

KW - PK

KW
PK