200 Rijbewijzen ingetrokken wegens examenfraude

16-02-2015

Vorige week kwam verkeerspro.nl met het nieuws dat het CBR 200 rijbewijzen ongeldig heeft laten verklaren vanwege mogelijke examinator fraude. Een examinator heeft bekend bij de politie dat hij leerlingen tegen betaling heeft laten slagen. Hierop heeft het CBR besloten het rijbewijs van de ‘geslaagden’ in te trekken.

Verkeerspro.nl heeft een brief van het CBR aan een van de fraudekandidaten in handen waarin het CBR aangeeft: “Het CBR overweegt dat het verkeersveiligheidsbelang een zwaarderwegend belang is, waaraan meer waarde moet worden toegekend dan aan uw persoonlijke belang om de verklaring te houden.” De frauderende examinator had afspraken met een specifieke rijschool terwijl de verdachte examens ver verwijderd waren van de locatie van de rijschool. In de brief geeft het CBR aan dit als ‘verdacht’ aan te merken en dit wordt, in combinatie met het abnormaal hoge slagingspercentage van de examinator, als voldoende bewijs gezien om het rijbewijs van de verdachte examenkandidaten in te trekken. Het CBR heeft de gemeentes waarin het rijbewijs is afgegeven verzocht om de rijbewijzen ongeldig te laten verklaren.

De examinator is op non-actief gesteld en als fraude door de rechter wordt vast gesteld dan volgt direct ontslag. Tegen de betrokken rijscholen worden ‘passende maatregelen’ genomen, aldus het CBR.

Lees het volledige nieuwsbericht op www.verkeerspro.nl

 

 
Opties

Lettergrootte:

Poll

Met de motor op vakantie?


Ja Nee

Contact

Vragen of opmerkingen? neem hier contact met ons op!

Motor Marktplein

Wilt u als dealer uw motoren aanbieden via het Motor-Marktplein dan kunt u zich hier aanmelden

KW - PK

KW
PK