Engeland: gemiddeld 24.000 motordiefstallen per jaar!

13-01-2015

Eind vorig jaar hadden we al een bericht waarin we enkele tips gaven om motordiefstal te voorkomen. Een van die tips, en wellicht het meest effectieve middel tegen diefstal, is een GPS tracking systeem op, of beter gezegd, aan je motor. Het succes van zo’n chip wordt bewezen in Londen waar het aantal diefstallen op St. James’s Square van 52 naar 0 is gegaan.

Engelsen lijken het sowieso niet zo nauw te nemen met het begrip ‘eigendom’. Waar het logisch lijkt dat je van andermans spullen afblijft, is dat in gemiddeld 24.000 gevallen in Engeland niet het geval. Gemiddeld 24.000 motordiefstallen per jaar! Om even een referentiekader te geven: in 2013 zijn er in Nederland 1963 motorfietsen gestolen

Ok, om de berekening eerlijk te maken moet je natuurlijk ook kijken naar het aantal inwoners. Engeland: 53 miljoen. Nederland:16.9 miljoen. Grof gerekend heeft Engeland 3 keer zoveel inwoners. Daar staat tegenover dat ze (24.000/1963 = ) 12,2 keer zoveel diefstallen hebben op jaarbasis.  Gebaseerd op deze gegevens zouden we dus als tip kunnen toevoegen: vermijd Engeland met de motor of zet hem met een aantal sloten op slot als je toch van het Engelse landschap op de motor wil genieten.

Gelukkig staat diefstalpreventie steeds prominenter op de radar van de politie met de 100% daling van het aantal diefstallen op het St. James’s Square als absoluut succesverhaal. Steve Kenward, CEO van de Motorcycle Industry Association, legt uit aan de Engelse krant ‘The Telegraph’ dat dieven het duidelijk voorzien hebben op ‘easy pickings’. Motoren die voorzien van een chip zijn te riskant om te stelen en vandaar dat zij hun focus verleggen op de oudere motoren. 

Moraal van het verhaal: Voorkom diefstal, laat je motor chippen!

Bron: telegraph.co.uk

 
Opties

Lettergrootte:

Poll

Met de motor op vakantie?


Ja Nee

Contact

Vragen of opmerkingen? neem hier contact met ons op!

Motor Marktplein

Wilt u als dealer uw motoren aanbieden via het Motor-Marktplein dan kunt u zich hier aanmelden

KW - PK

KW
PK