21 voertuigen Rijkswaterstaat total loss door roodkruisnegatie

10-01-2015

Bij Brikkels houden we jullie graag op de hoogte van alle ins & outs op gebied van motoren en het laatste motornieuws. Maar we willen er ook voor zorgen dat jullie veilig de weg op gaan. Daarom vragen wij, in navolging van het nieuwsbericht dat het beleid met betrekking tot het negeren van een rood kruis is aangescherpt, aandacht voor het volgende nieuwsitem.

In het jaar 2014 zijn er maar liefst 21 voertuigen van Rijkswaterstaat total loss door het negeren van het rode kruis boven de weg. Deze voertuigen zijn dan weliswaar geramd door andere automobilisten (geen motorrijders), maar je moet er toch niet aan denken dat je met je motor een rood kruis negeert en bovenop een auto van de Rijkswaterstaat knalt. Het aantal pick-ups van het agentschap dat na een afzetting rond een ongeval wordt aangereden, is vorig jaar met 40 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder. In 2014 werden 21 voertuigen van Rijkswaterstaat total loss gereden tijdens het markeren van de plek van een ongeval of pechgeval. In 2013 waren het er nog 15.

Deze voertuigen staan er om de wegwerkers te beschermen en het rode kruis staat dus niet voor niets boven de weg. Bij Rijkswaterstaat zijn ongeveer 250 weginspecteurs in dienst. ”Tot nu toe vielen er onder de weginspecteurs geen zwaargewonden bij ongevallen met hun voertuigen”, zo laat woordvoerder Jaap Volkers weten. “Er is wel eens iemand lichtgewond geraakt, maar in principe zitten de weginspecteurs niet in de voertuigen als die geparkeerd staan. De pick-ups zijn bedoeld om eventuele klappen op te vangen en waren stuk voor stuk total loss.”

Dus laten we met z'n alle zorgen dat we ook in 2015 weer veilig de weg op gaan en weer vele veilige kilometers kunnen maken met onze tweewielers. Zorg ervoor dat je niet onder het hufterfeit valt...

Bron: Verkeerspro
Opties

Lettergrootte:

Poll

Met de motor op vakantie?


Ja Nee

Contact

Vragen of opmerkingen? neem hier contact met ons op!

Motor Marktplein

Wilt u als dealer uw motoren aanbieden via het Motor-Marktplein dan kunt u zich hier aanmelden

KW - PK

KW
PK