ZERO MOTORCYCLES ligt op tempo richting 2015

06-01-2015

Zero Motorcycles maakte vandaag bekend dat het in Californië gevestigde bedrijf 2014 heeft afgesloten met recordverkoopcijfers en klaar is voor de verwachte spectaculaire groei in 2015. Het merk heeft inmiddels een hechte aanhang verworven onder motorfietsadepten in Noord-Amerika en Europa. Daarnaast heeft Zero Motorcycles haar aanwezigheid in internationale markten in 2014 verder versterkt met zeven nieuwe dealervestigingen, terwijl er voor het komende jaar nog andere gepland staan.

“2014 was een buitengewoon succesvol jaar,” aldus Richard Walker, CEO van Zero Motorcycles. “Van Indonesië tot Israël en Thailand en natuurlijk ook in onze hoofdmarkten in Noord-Amerika en Europa, over de hele wereld breekt bij motorrijders het besef door dat onze voor 100% elektrische motorfietsen grote voordelen bieden.”

Niet alleen zijn de distributiekanalen uitgebreid en groeit de vraag bij klanten, Zero Motorcycles heeft nu ook flink terrein gewonnen bij de verkoop van voertuigparken voor politie en beveiligingsdiensten en overheidsinstellingen. 2014 begon voor Zero Motorcycles met tien politiekorpsen in de VS die voor deze motorfietsen een plaatsje inruimden in hun wagenparken. Nu het jaar bijna ten einde loopt zijn dit er al bijna 50, waaronder de politie van Los Angeles (LAPD) en de brandweer van Philadelphia.

“Onze partners bij de politie en andere toezichthoudende diensten zijn vol lof over de patrouillemotorfietsen van Zero, vanwege hun geruisloze werking, de goede stuureigenschappen en de geringe onderhoudskosten. Ook de lokale gemeenschappen waarin deze diensten werken zijn blij over die stilte en krijgen zo meer belangstelling voor duurzame wijzen van vervoer,” licht Richard Walker toe. “We zien op dit gebied enorme mogelijkheden voor aanhoudende groei”.

De productie van de 2015 motorfietsen werd onlangs opgestart in de uitgebreide en aangepaste fabriek nabij Santa Cruz in Californië. De complete modellenserie bestaat nu uit vier modellen voor de gewone consument, drie voor politiediensten en toezichthoudende organisaties en één uitvoering met specificaties voor militaire inzet. Alle modellen ondergingen een ingrijpende upgrade. Zero Motorcycles stelt haar aandrijflijntechnologie (het accusysteem en de motor en de bijbehorende technologie) nu ook onder licentie beschikbaar voor andere commerciële toepassingen.

“Onze business gaat in de goede richting en de markt omarmt ons nu meer en meer. De recent door de grotere motorfietsfabrikanten gedane bekendmakingen en ook onze eigen ervaringen wijzen erop dat de overgang naar elektrische aandrijving steeds meer tempo krijgt,” zegt Scot Harden, VP Global Marketing bij Zero Motorcycles. “Elk jaar worden onze producten weer beter, de markt reageert daarop en stuwt zo de verkoop.”
Opties

Lettergrootte:

Poll

Met de motor op vakantie?


Ja Nee

Contact

Vragen of opmerkingen? neem hier contact met ons op!

Motor Marktplein

Wilt u als dealer uw motoren aanbieden via het Motor-Marktplein dan kunt u zich hier aanmelden

KW - PK

KW
PK