Over ons

Beleef de vrijheid van het motorrijden! Brikkels houdt de beginnende rijder op de hoogte van alle ins and outs! 

Brikkels betekent passie voor motoren. De naam komt voort uit een samensmelting van de woorden ‘’bikkels’’ en ‘’brik’’. Onder de teamnaam Brikkels is de finish in een enduro race van Amsterdam naar Dakar met enige kleerscheuren behaald. Naast de woestijn in de buurt van Dakar is Brikkels ook geïnteresseerd in de snelheid van het circuit en de alledaagse drukte van de openbare weg. Deze passie wordt overgebracht op de beginnende bestuurder door het testen van motoren, met een focus op deze doelgroep. Uiteraard komen ook de zware motoren aan bod.

De nieuwe regels voor het motorrijbewijs hebben voor een extra drempel gezorgd om als jonge bestuurder op een lesmotor te stappen. Brikkels wil deze drempel verlagen door het testen van motoren die voornamelijk zijn gericht op de beginnende bestuurder, namelijk die voor rijbewijs A1 en A2. Uiteraard komen ook de zware motoren aan bod om de beginnende motorrijder te laten orientieren op, en te laten fantaseren over, de periode na het A1/A2 rijbewijs.

Alle uitgebreide testverslagen kunnen worden gelezen op deze website. 

Voorafgaand en tijdens onze tocht naar Dakar hebben wij een blog bijgehouden op de website van Discovery Nederland. Hieronder de eerste blog:


De Parijs-Dakar Rally wordt tegenwoordig verreden in Zuid-Amerika wegens onveiligheden in Afrika. Wij, twee Haarlemse studenten, hebben lak aan deze vermeende onveiligheid en stappen dan ook 11 februari vol enthousiasme op onze motoren om aan het avontuur van ons leven te beginnen. 

De laatste editie van de Parijs-Dakar rally was pas een paar dagen onderweg en meteen verscheen al het treurige nieuws van het eerste dodelijke ongeluk. En natuurlijk, hoe kan het ook anders: Het betrof een motorrijder, de Argentijn Jorge Andrés Martínez Boero. Tot dusver hebben 61 deelnemers aan Parijs-Dakar hun avontuur niet na kunnen vertellen, waarvan het merendeel meedeed op hun motorfiets. Met dit in het achterhoofd kan je je afvragen wat iemand bezielt om duizenden kilometers op een motor af te zien om van punt A naar B te rijden? Het antwoord is voor mij even vaag als simpel: Het is DAKAR!!!! Een magische eindbestemming, waarvan mijn motorhart sneller gaat kloppen. De tocht die ik samen met Dennis ga maken is er dan ook een die ik al jaren op mijn verlanglijstje heb staan en 11 februari 2012 is het zover. Dan gaat onze motortocht via België, Frankrijk, Spanje, Marokko, en Mauritanië naar Dakar in Senegal beginnen.

Brikkels

De teamnaam ‘Brikkels’ komt overigens voort uit een verbastering van de woorden brikrace en bikkels. We doen mee met de Amsterdam-Dakar Challenge en het is de bedoeling om op een brik/barrel van maximaal 500 euro van Amsterdam naar Dakar te rijden. Eenmaal in Dakar aangekomen rijden we door naar Gambia om daar onze motoren te veilen voor het goede doel. Wij hebben gekozen voor de Kambengo stichting die zich o.a. inzet voor het verzorgen van een vakopleiding voor vrouwen/meisjes in Gambia. Met onze tocht slaan we twee vliegen in een klap. Naast de spanning van het avontuur dragen wij ons steentje bij aan een betere toekomst voor Gambiaanse vrouwen. Voor ons een perfect excuus om er in februari een maand tussenuit te gaan en aan 7200 avontuurlijke kilometers richting Dakar te beginnen.

De komende maanden zal ik samen met Dennis het proces van voorbereiding tot finish beschrijven en waar mogelijk aanvullen met beeldmateriaal. Gedurende de race hoop ik voldoende wifi punten tegen te komen zodat ik actuele updates kan geven en onze avonturen met jullie kan delen via deze blog. Ik verwacht er in ieder geval veel van en ik hoop dat we 8 maart weer veilig in Nederland zullen landen!

 

 

 

 Poll

Met de motor op vakantie?


Ja Nee

Contact

Vragen of opmerkingen? neem hier contact met ons op!

Motor Marktplein

Wilt u als dealer uw motoren aanbieden via het Motor-Marktplein dan kunt u zich hier aanmelden

KW - PK

KW
PK